Home

OPEN update

OPEN update

Datum: 14-04-2021  

OPEN update april 2021

Vorige keer lieten we jullie al weten dat de eerste praktijken zijn aangesloten op een DienstVerlener ZorgAanbieder(DVZA). Inmiddels is 1/3 van alle Medicom praktijken aangesloten op een DVZA. Dat gaat de goede kant op.

De praktijken met het HIS van ProMedico, OmniHIS hebben in week 15 of week 16  de eerste communicatie vanuit de leverancier ontvangen per post. De andere leveranciers volgen naar verwachting spoedig. De verwerkersovereenkomsten zijn allemaal gecheckt door de servicedesk van LHV en waar nodig hebben zij de leveranciers verzocht de overeenkomsten aan te passen. De verwerking van een DVZA-contract duurt enkele weken. Daarom vragen wij jullie zo snel mogelijk hierop te reageren door de formulieren in te vullen, te ondertekenen en te retourneren. De deadline waarop de DVZA-koppeling werkzaam moet zijn voor uw praktijk is 1 juli.

Veldtest – SpreekuurPGO (onderdeel VIP live)

In de maand mei start de regio Zaanstreek Waterland met een veldtest van het PGO van Topicus, de leverancier van VIPlive en VIPsamenwerken, genaamd Spreekuur. Dit PGO integreert naadloos met de VIP-diensten van Topicus. Daardoor is dit een interessant PGO voor onze regio.

UZI-aansluiting (herhaling uit vorige nieuwsbrief)

Het juiste UZI-servercertificaat voor een DVZA-aansluiting hangt af van meerdere factoren. Het CIBG, beheerder van het UZI-register, neemt contact met de huisartspraktijk op wanneer de registratie of servercertificaat nog niet voldoet. Je hoeft zelf geen actie te ondernemen.

Welk PGO moet ik mijn patiënten adviseren?

Als de DVZA-koppeling voor de huisartspraktijk gerealiseerd is, kunnen patiënten hun dossiergegevens ophalen met een PGO. Er zijn op dit moment (te) veel PGO’s, bijna 30. Als regio streven we ernaar om een Top 3 te maken van de PGO’s die wij volwassen en volledig genoeg vinden om te adviseren. Het streven is deze Top 3 voor de zomer met jullie delen.

Indien een patiënt zich voor die tijd meldt met een PGO of een vraag over PGO’s heeft, kun je contact met ons opnemen. Wij kunnen dan verder helpen om dit traject in goede banen te leiden.

Meer informatie? Vragen?

Neem dan contact op met Bas Bomer en Ageeth Nolet via info@zorggroepsez.nl.
Meer informatie over OPEN is ook te vinden op de OPEN pagina

 


  Deel op LinkedIn


Aanbevolen sites