Nieuws

Diabetes het blijft een individuele aanpak met focus op veranderingen in diabetesland 2021

Diabetes het blijft een individuele aanpak met focus op veranderingen in diabetesland 2021

Datum: 18-10-2021  

Interview met Bela Pagrach en Jasmijn Tissingh, docenten Diabetes het blijft een individuele aanpak met focus op veranderingen in diabetesland 2021

Waarom moeten POH’ers en andere zorgverleners zich inschrijven?

“Er gebeurt zoveel in diabetesland,” vertelt Jasmijn. “Het is fijn om dan via een nascholing als deze op de hoogte te blijven. Er zijn veel verschillende (nieuwe) medicatieopties, maar voordat iets in een richtlijn staat ben je al veel tijd verder. Dat is zonde, want we zien graag doelmatige zorg.”

Bela vult aan: “Ons vakgebied is vol op in beweging. Het is belangrijk om ervaringen en expertise met elkaar te delen en van elkaar te leren. Je krijgt ook praktische handvatten mee in deze laagdrempelige scholing.”  

Hoe zorgen jullie voor een interactieve nascholing?

Jasmijn: “We beginnen met een voorstel rondje met daarin ook de leerdoelen per deelnemer. Daarnaast vragen we ook aan iedereen om een casus mee te nemen naar de online bijeenkomst. We hebben een aantal basiscasussen, maar vinden het altijd erg leuk als we een praktijkvoorbeeld gezamenlijk kunnen behandelen. We zijn echt niet alleen maar aan het zenden!”

“Een casus hoeft niet van te voren ingebracht te worden. Het kan ook gewoon op het moment zelf,” vertelt Bela. “Juist die interactie is belangrijk. Ook het herkenningsmoment van dat heb ik ook.”

Heb je een tip?

“Wees nieuwsgierig!” roept Jasmijn direct. “Deel ook jouw kennis met ons. We leren van elkaar.” Bela vult aan: “Wees niet bang om te vragen.”

 

Diabetesverpleegkundige Bela Pagrach en verpleegkundig specialist Jasmijn Tissingh geven op donderdag 9 december de nacholing Diabetes het blijft een individuele aanpak met focus op veranderingen in diabetesland 2021.

 

Foto: Bela Pagrach (links) en Jasmijn Tissingh (rechts).


  Deel op LinkedIn


Aanbevolen sites