Nieuws

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg

Datum: 03-09-2021  

Palliatieve consultatie door kaderhuisartsen Pieter Knibbe en Rinske Lankhorst.

In juni hebben Pieter Knibbe (rechts) en Rinske Lankhorst (links) de kaderopleiding palliatieve zorg afgerond. Pieter en Rinske zijn beide actief lid van de commissie palliatieve zorg, maar willen ook graag op andere manieren kennis en ervaring delen met huisartsen.

Rinske: “Als iemand niet meer beter wordt, kun je nog steeds veel voor hem of haar betekenen. Het verlichten van klachten is belangrijk, maar je kunt ook kijken naar bijvoorbeeld 'wat geeft jouw leven zin', 'waar vind je steun'. Het meelopen en meedenken met de patiënt en zijn naasten in deze fase van het leven is een prachtige uitdaging. In de opleiding heb ik mijzelf hierin verder kunnen verdiepen. Erg inspirerend!”

Palliatieve consultatie

Pieter en Rinske zijn beide beschikbaar voor consultatie. Is er een palliatief probleem? Heb je behoefte aan even sparren over een patiënt? Neem dan contact op. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een uitgebreider telefonisch gesprek of een visite aan huis.

Daarnaast is het mogelijk om de hulp van Pieter en Rinske in te roepen voor handelingen als ascitespunctie of het inbrengen van een maagsonde/maaghevel (als de wijkverpleegkundige dit niet doet). De financiering hiervan loopt via de zorgverzekeraar.

Contactgegevens

Pieter Knibbe: p.knibbe@zorgring.nl
Rinske Lankhorst: r.lankhorst@zorgring.nl

 

Klik op de link voor de toolkit Palliatieve Zorg voor huisartsenpraktijken voor informatie over palliatieve zorg.  Hier vind je ook de link naar het ACP stappenplan ter ondersteuning voor de huisartsenpraktijk bij het vormen van praktijkbeleid rondom advance care planning en het behandelwensgesprek.


  Deel op LinkedIn


Aanbevolen sites