Nieuws

Vacature Beleidsmedewerker / Projectcoördinator Zorg (24-32 uur)

Vacature Beleidsmedewerker / Projectcoördinator Zorg (24-32 uur)

Datum: 20-12-2021  

Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van de (eerstelijns)zorg, dan is dit mogelijk de baan voor jou!

De (eerstelijns)zorg is volop in ontwikkeling. Zo ook onze organisatie!
Wij zoeken een enthousiaste collega die samen met ons team en de huisartsen in onze regio ondersteunt bij het versterken van de eerstelijnszorg.

Wat ga je doen?

Als Beleidsmedewerker/Projectcoördinator lever je een belangrijke bijdrage aan het verhogen van de kwaliteit van zorg in de regio Zaanstreek Waterland.

Dat doe je door het volgen van ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg en zorgen dat deze (in samenwerking met huisartsen) omgezet worden in nieuwe initiatieven. Je begeleidt deze en adviseert en ondersteunt huisartsenpraktijken bij de invoering daarvan.

De werkzaamheden/ontwikkelingen zijn zowel zorg-inhoudelijk als zorg-organisatorisch. Denk daarbij aan projecten op het gebied van chronische zorg, ouderenzorg, toekomstbestendige huisartsenzorg, wijkcoördinatie, digitalisering en efficiencyverbetering binnen de huisartsenzorg.

Je bent enthousiast, gedreven, je weet samen te werken en mensen te motiveren. Je neemt ze mee in de laatste ontwikkelingen en procesveranderingen in de praktijk. Je bent verantwoordelijk voor de voortgang, implementatie en de resultaten van jouw werkzaamheden. Jouw taken zijn onder andere:

 • Je volgt landelijke en regionale trends en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van huisartsenzorg;
 • Samen met collega’s kom je tot nieuwe plannen en (laat) je deze invoeren bij huisartsenpraktijken. Daarbij adviseer en ondersteun je de huisartsenpraktijken in de regio;
 • Je stuurt op de voortgang en de te behalen resultaten en motiveert en stimuleert daarbij jouw collega’s en medewerkers van huisartsenpraktijken;
 • Je stemt af en onderhoudt contact met in- en externe eerste- en tweedelijnsorganisaties (huisartsen, POH-ers, specialisten);
 • Tot slot stimuleer je multidisciplinaire samenwerking en denk je mee over nieuwe mogelijkheden voor praktijken, wijken en de regio.

Wie ben jij?
Je beschikt over:

 • HBO of academisch werk- en denkniveau:
 • Affiniteit met de zorg door opleiding, werkervaring of anderszins;
 • minimaal 2-5 jaar werkervaring en kennis/ervaring met beleidsontwikkeling of projectmanagement;
 • een sterke en analytische persoonlijkheid die heldere en concrete plannen kan opstellen en deze kan vertalen naar concrete acties;
 • een resultaatgerichte instelling;
 • communicatieve vaardigheden en je bent in staat om goede contacten te onderhouden met huisartsenpraktijken;

Wie zijn wij?
Huisartsenzorg Zaanstreek Waterland (HZW BV) werkt voor huisartsen in de regio Zaanstreek Waterland. Onder HZW BV vallen HZW HAP en HZW SEZ.

HZW SEZ ondersteunt en adviseert de huisartsen in Zaanstreek en Waterland op het gebied van chronische zorg, ouderenzorg en innovaties op het gebied van toekomstbestendige huisartsenzorg.
Daarnaast ondersteunt HZW SEZ samenwerkingen met huisartsenpraktijken en overige eerste- en tweedelijnszorg organisaties en de verschillende domeinen (sociaal domein en gemeente). Verder stimuleert en initieert SEZ scholingen, projecten en zorginnovaties.

HZW Huisartsenposten is de organisatie rondom de huisartsenposten (huisartsenzorg tijdens avond, weekend en nacht) in Purmerend en Zaandam.

Ons aandachtsgebied telt ongeveer 330.000 inwoners in de regio, 134 huisartsen en 95 huisartsenpraktijken. Op dit moment werken circa 30 medewerkers aan de doorontwikkeling van ketenzorg, zorgverbetering en ondersteuning aan huisartsenpraktijken. Bij de huisartsenposten werken circa 90 medewerkers.

Wat bieden wij?

 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-huisartsenzorg, inschaling in functiegroep 8  (€ 3284 - € 4299 op basis van een 38-urige werkweek). Daarnaast heb je recht op 6,5% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • Flexibiliteit en mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract;
 • Een organisatie van circa 30 enthousiaste en betrokken medewerkers.
 • Een breed werkveld met verschillende invalshoeken (zowel zorg- als niet-zorg).

Reageren
Wanneer je interesse hebt, kun je je motivatie en CV per e-mail sturen aan Marianne Salentijn (m.salentijn@zorggroepsez.nl).

Meer informatie over onze organisaties kun je vinden op de volgende websites: www.hzwhuisartsenzorg.nl en www.huisartsenposten.nl en www.zorggroepsez.nl.


  Deel op LinkedIn


Aanbevolen sites